TUNTIKUVAUKSET

 

LAPSET

Otathan tunneille mukaan pelkän veden janojuomaksi, ei hiilihapotettuja juomia. Kiitos :)

 

SATUJUMPPA JA VIIPELTÄJÄT

Ryhmien tavoitteena on antaa lapselle erilaisia elämyksiä liikunnan avulla ja tutustuttaa hänet monipuolisiin liikunta- ja laululeikkeihin. Lapsi voi myös ohjatusti tutustua erilaisiin liikuntavälineisiin. Samalla lapsi oppii toimimaan ryhmässä, kuuntelemaan, odottamaan ja noudattamaan helppoja sääntöjä. Ryhmässä pyritään huomioimaan lapsen yksilölliset taidot.

 

TELINEVOIMISTELUN ALKEET

Telinevoimistelu kehittää mm. nopeutta, kimmoisuutta, ketteryyttä, liiketajua, lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa, esiintymistaitoa ja rohkeutta.

Säännöllisissä harjoituksissa opitaan myös ryhmässä toimimista ja muiden huomioimista. Tunti on tarkoitettu alakouluikäisille. Telinevoimistelu on monipuolista liikuntaa. TULE MUKAAN!

 

FREEGYM 

Freegym on alakouluikäisille lapsille suunnattu hauska ja energinen tunti, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja.

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu, unohtaen kilpailut ja niiden vaatimukset. Tunti on hyvin vapaa ja monimuotoinen. Lapset saavat vapaasti liikkua ja tehdä itselleen mieleisiä harjoituksia.

FREEGYM

PEUHIS

Tule peuhaamaan koko perheen kanssa koulukeskuksen yläasteen liikuntasaliin (iso sali). Lapset vain aikuisen seurassa.
Toiminta ei ole ohjattua, mutta kuitenkin valvottua. Liikuntasalin välineet ovat vapaasti käytettävissä.

Sisäänpääsymaksu lapset 2€, aikuiset ja alle 1-vuotiaat ilmaiseksi!

 

 

AIKUISET

Aikuisten tunnit on kuvauksen lisäksi luokiteltu suuntaa antavasti tunnin vaikeusasteen mukaan asteikolla Helppo - Vaikea. Helpolla tunnilla lajia harrastamattomankin on helppo pysyä mukana ja tunti sopii hyvin myös aloittelijalle. Vaikeammat tunnit yleensä vaativat hieman enemmän kokemusta.

Lisäksi tunnit on luokiteltu fyysisen kuormittavuuden mukaan asteikolla Kevyt - Raskas. Kevyellä tunnilla ei ole hyppyjä, mutta keho on mukavan lämmin liikkeestä. Raskaalla tunnilla puolestaan hiki virtaa ja lihakset joutuvat koetukselle.

 

Syke Lempeä

Kaikille sopivaa liikuntaa, hyvällä mielellä. Tunneilla kehitetään terveyskuntoa kokonaisvaltaiseti, kestävyyttä, liikehallintaa sekä lihasvoimaa parantaen. Lempeää liikuntaa keholle ja hyvää oloa mielelle. Tunti kuluu iloisen musiikin tahdissa ja kannustavassa ilmapiirissä. Tule sellaisena kuin olet!

Vaikeusaste: Helppo
Kuormitus: Kevyt - keskiraskas

 

 

Syke Kunto

PUNTTI

Lihaksia vahvistavaa ja kiinteyttävää kuntojumppaa voimatangoilla tai käsipainoilla. Liikkeet keskittyvät kehon päälihasryhmiin. Tunnin alussa helppo alkulämmittely askeltaen. Lopussa venyttelyt.

Painoja ei suositella TULE-vaivoista kärsiville, mutta liikkeet voi myös tehdä ilman lisäpainoa.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormittavuus: Keskiraskas

 

REISI-VATSA-PAKARA (RVP)

Pääsääntöisesti hypytöntä reisiä, keskikehoa ja pakaroita kiinteyttävää ja lihaskuntoa vahvistavaa jumppaa ilman välineitä. Vaatii hiukan kehon hallintaa, mutta sopii myös aloittelijoille. Liikkeet ohjataan suullisesti ja esimerkein, joten kaikki pääsevät kyllä mukaan.

Vaikeusaste: Keskitaso
Kuormittavuus: Keskiraskas - raskas

 

STEP

Helppo Step-tunti, sopii erinomaisesti myös ensikertalaisille. Tunnille voit tulla rennolla sisäliikuntavaatetuksella ja sisäliikuntakengillä. Ota mukaasi myös juomapullo ja hikipyyhe.


Step-tunti kehittää sekä aerobista kuntoa että lihaskuntoa.
Tunnin alussa tehdään lyhyt koko vartaloa lämmittävä ja avaava liikesarja ja valmistetaan keho tulevaan treeniin. Alkulämmittelyn jälkeen lähdetään tekemään askellus-sarjoja, mitkä parantavat aerobista kuntoa.

Tunnin lopuksi venytellään päälihasryhmät läpi.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormitus: Kevyt - keskiraskas

 

CIRCUIT

Monipuolinen kiertoharjoittelutunti, jossa tehdään tehokkaita lihaskuntoliikkeitä ja sykettä kohottavia liikkeitä sekä omalla kehonpainolla, että erilaisia välineitä käyttäen. Tunnin alussa alkulämmittely, jonka jälkeen tehdään kiertoharjoittelu jokainen omalla paikallaan. Tunnin lopussa palauttavat venyttelyt.

Tunnin teho on helposti jokaisen liikkujan itse säädeltävissä, joten kiertoharjoittelua voivat harrastaa kaikki, oman kuntonsa ja liikunnallisuutensa mukaan.

Vaikeusaste: Keskitaso
Kuormittavuus: Keskiraskas-raskas

 

KEHONHUOLTO

Tunnilla keskitytään oman kehon hallintaan. Liikkeet tehdään hitaasti, omaan kehoon keskittyen, hengityksen rooli on tärkeä. Jumppa on tehokasta, vaikka siinä ei hypitä, eikä tehdä reippaita, rytmisiä liikkeitä. Koko ajan liikeharjoitusten rinnalla kulkee lihasten rauhallinen venyttely. Kovat tossut ovat tälle jumpalle tarpeettomat, villasukat ja lämmin paita sitäkin tarpeellisemmat.

Vaikeusaste: Helppo - keskitaso
Kuormittavuus: Kevyt - keskiraskas

 

VASTUSKUMINAUHA

Vastuskuminauhat ovat erinomaisia kuntoiluvälineitä monipuolisuutensa ansiosta kaiken tasoisille harjoittelijoille. Niillä harjoittelu vahvistaa ja venyttää lihassyitä parantaen notkeutta ja lihaskontrollia.  Lihakseen kohdistuva jatkuva jännitys liikkeiden aikana takaa kokonaisvaltaisen lihasaktivaation ja auttaa sitä kehittymään monipuolisemmin. Lihakset työskentelevät sekä työntö- että jarrutus vaiheessa tehokkaasti.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormitus: Kevyt - keskiraskas

 

 

Syke Teho

Monipuolista toiminnallista harjoittelua naisille ja miehille. Tunneilla sykettä kohottavat aerobiset osiot ja lihaskuntoa kehittävät liikkeet limittyvät toiminnallisuutta edistäväksi tunniksi. Tunneilla käytetään sekä oman kehon painoa että vaihtelevasti erilaisia välineitä. Tunti sisältää hyppyjä. Tunti pidätään pääsääntöisesti ulkona.

Vaikeusaste: Keskitaso
Kuormittavuus: Raskas

 

 

 

JOKAMIESLENTOPALLO

Harrastepalloilijoille tarkoitettu ryhmä, jossa ei vaadita aikaisempaa kokemusta lentopallosta. Tavoitteena lentopallon perustaitojen omaksuminen ja liikunnan ilo mukavassa porukassa.

Sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tule rohkeasti mukaan!

Vaikeusaste: Helppo
Kuormittavuus: Kevyt - keskiraskas

 

ÄIJÄTREENI

SU:n kuntojumppaa miehille. Sisältää alkulämmittelyt, lihaskunto-osion sekä loppuvenyttelyt viikoittain vaihtuvalla teemalla. Neljä Sykkeen ohjaajaa vuorottelevat tuntiohjaamista maanantain Kunto-ohjelman mukaisesti.

Vaikeusaste: Helppo - keskitaso
Kuormittavuus: Kevyt - keskiraskas