TUNTIKUVAUKSET

 

LAPSET

Otathan tunneille mukaan pelkän veden janojuomaksi, ei hiilihapotettuja juomia. Kiitos :)

 

SATUJUMPPA JA VIIPELTÄJÄT

Ryhmien tavoitteena on antaa lapselle erilaisia elämyksiä liikunnan avulla ja tutustuttaa hänet monipuolisiin liikunta- ja laululeikkeihin. Lapsi voi myös ohjatusti tutustua erilaisiin liikuntavälineisiin. Samalla lapsi oppii toimimaan ryhmässä, kuuntelemaan, odottamaan ja noudattamaan helppoja sääntöjä. Ryhmässä pyritään huomioimaan lapsen yksilölliset taidot.

 

FREEGYM 

Freegym on alakouluikäisille lapsille suunnattu hauska ja energinen tunti, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja.

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu, unohtaen kilpailut ja niiden vaatimukset. Tunti on hyvin vapaa ja monimuotoinen. Lapset saavat vapaasti liikkua ja tehdä itselleen mieleisiä harjoituksia.

FREEGYM

PEUHIS 

Tule peuhaamaan koko perheen kanssa koulukeskuksen yläasteen liikuntasaliin (iso sali). Lapset vain aikuisen seurassa.

Toiminta ei ole ohjattua, mutta kuitenkin valvottua. Liikuntasalin välineet ovat vapaasti käytettävissä.

Sisäänpääsymaksu lapset 2€, aikuiset ja alle 1-vuotiaat sekä jäsenet ilmaiseksi!NUORTEN TEHOTREENI (POWER)

Monipuolisesti kehoa kuormittava voima/kestävyys tunti. Tuntien sisällöt ovat monipuolista harjoittelua eri välinein ja tuntirakentein, niin kahvakuulaa kuin kehonpaino treeniä. Tunnilla kehittyviä osa-alueita ovat kestävyys, motorinen sekä tuki- ja liikuntaelimistön kunto. Tunnin aikana saat liikettä kehoon ja hikeä pintaan, hyvän musiikin tahdittamana. Mikä olisi parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin hyvä treeni?

Tunti on suunnattu 13-17-vuotiaille nuorille.

 

 

AIKUISET

Aikuisten tunnit on kuvauksen lisäksi luokiteltu suuntaa antavasti tunnin vaikeusasteen mukaan asteikolla Helppo - Vaikea. Helpolla tunnilla lajia harrastamattomankin on helppo pysyä mukana ja tunti sopii hyvin myös aloittelijalle. Vaikeammat tunnit yleensä vaativat hieman enemmän kokemusta.

Lisäksi tunnit on luokiteltu fyysisen kuormittavuuden mukaan asteikolla Kevyt - Raskas. Kevyellä tunnilla ei ole hyppyjä, mutta keho on mukavan lämmin liikkeestä. Raskaalla tunnilla puolestaan hiki virtaa ja lihakset joutuvat koetukselle.

 

 

Syke Kunto

Kaikille sopivaa liikuntaa, hyvällä mielellä. Tunneilla kehitetään terveyskuntoa kokonaisvaltaiseti, kestävyyttä, liikehallintaa sekä lihasvoimaa parantaen. Tunneilla käytetään sekä oman kehon painoa että vaihtelevasti erilaisia välineitä.

 

  • INTERVAL / CORE

Monipuolista kuntoharjoittelua naisille ja miehille. Tunnilla on sykettä kohottavia intervalliosiota ja keskivartaloa vahvistavia lihaskuntoliikkeitä.

Vaikeusaste: Helppo-keskitaso
Kuormittavuus: Keskiraskas

 

  • KIERTOHARJOITTELU

Monipuolinen kiertoharjoittelutunti, jossa tehdään tehokkaita lihaskuntoliikkeitä ja sykettä kohottavia liikkeitä sekä omalla kehonpainolla, että erilaisia välineitä käyttäen. Tunnin alussa alkulämmittely, jonka jälkeen tehdään kiertoharjoittelu jokainen omalla paikallaan. Tunnin lopussa palauttavat venyttelyt.

Tunnin teho on helposti jokaisen liikkujan itse säädeltävissä, joten kiertoharjoittelua voivat harrastaa kaikki, oman kuntonsa ja liikunnallisuutensa mukaan.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormittavuus: Kevyt-keskiraskas

 

  • KAHVAKUULA

Lihaksia vahvistavaa ja kiinteyttävää kuntojumppaa kahvakuulalla. Liikkeet keskittyvät kehon päälihasryhmiin. Tunnin alussa helppo alkulämmittely. Lopussa venyttelyt.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormittavuus: Keskiraskas

 

  • RVP (reisi-vatsa-pakara)

Pääsääntöisesti hypytöntä reisiä, keskikehoa ja pakaroita kiinteyttävää ja lihaskuntoa vahvistavaa jumppaa ilman välineitä. Vaatii hiukan kehon hallintaa, mutta sopii myös aloittelijoille. Liikkeet ohjataan suullisesti ja esimerkein, joten kaikki pääsevät kyllä mukaan.

Vaikeusaste: Helpohko
Kuormittavuus: Keskiraskas-raskas

 

  • VASTUSKUMINAUHA

Vastuskuminauhat ovat erinomaisia kuntoiluvälineitä monipuolisuutensa ansiosta kaiken tasoisille harjoittelijoille. Niillä harjoittelu vahvistaa ja venyttää lihassyitä parantaen notkeutta ja lihaskontrollia.  Lihakseen kohdistuva jatkuva jännitys liikkeiden aikana takaa kokonaisvaltaisen lihasaktivaation ja auttaa sitä kehittymään monipuolisemmin. Lihakset työskentelevät sekä työntö- että jarrutus vaiheessa tehokkaasti.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormitus: Kevyt - keskiraskas

 

  • VENYTTELY

Kaipaatko hyvää oloa ja hieman lisää liikkuvuutta kehollesi ?
Venyttelytunnilla käydään keho läpi kokonaisvaltaisesti ja itseä lempeästi kuunnellen. Täällä kaikki venyy omien rajojensa mukaan. 

Venyttelystä voi saada apua erilaisiin kipuihin ja särkyihin, ja säännöllisellä kehonhuollolla voit myös ennaltaehkäistä kivuliaita lihaskireyksiä. Hyvä notkeus on tärkeää toimintakyvyn ja suorituskyvyn kannalta. Riittävä liikkuvuus on myös edellytys oikealle suoritustekniikalle. Liikkuvuuden, kuten muidenkin ominaisuuksien, ylläpitäminen vaatii jatkuvaa harjoittelua. Liikkuvuus- ja venyttelytekniikoita on erilaisia ja niillä on oma paikkansa harjoittelussa. Näillä tunneilla keskitymme notkeuden ja liikkuvuuden lisäämiseen.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormitus: Kevyt

 

Syke Lempeä

Kaikille sopivaa perusjumppaa hyvällä mielellä mukavan musiikin tahdittamana. Liikkeet ovat helppoja ja kaikkien tavoitettavissa. Tunnilla keskitytään oman kehon kuntoon, liikeratoihin ja tasapainoon, pienen sykkeen noston myötä. Tunneilla käytetään sekä oman kehon painoa että vaihtelevasti erilaisia välineitä. 

Tule sellaisena kuin olet!

Vaikeusaste: Helppo
Kuormittavuus: Kevyt - keskiraskas

 

Syke Teho

Monipuolista toiminnallista harjoittelua naisille ja miehille. Tunneilla sykettä kohottavat aerobiset osiot ja lihaskuntoa kehittävät liikkeet limittyvät toiminnallisuutta edistäväksi tunniksi. Tunneilla käytetään sekä oman kehon painoa että vaihtelevasti erilaisia välineitä. Tunti sisältää hyppyjä.

Vaikeusaste: Helppo
Kuormittavuus: Raskas

 

 

 

JOKAMIESLENTOPALLO

Harrastepalloilijoille tarkoitettu ryhmä, jossa ei vaadita aikaisempaa kokemusta lentopallosta. Tavoitteena lentopallon perustaitojen omaksuminen ja liikunnan ilo mukavassa porukassa.

Sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tule rohkeasti mukaan!

Vaikeusaste: Helppo
Kuormittavuus: Kevyt - keskiraskas

 

ÄIJÄTREENI

SU:n kuntojumppaa miehille. Sisältää alkulämmittelyt, lihaskunto-osion sekä loppuvenyttelyt viikoittain vaihtuvalla teemalla. Neljä Sykkeen ohjaajaa vuorottelevat tuntiohjaamista maanantain Kunto-ohjelman mukaisesti.

Vaikeusaste: Helppo - keskitaso
Kuormittavuus: Kevyt - keskiraskas