Ohjeistus koulun salien iltakäyttöön

 

PYSÄKÖINTI

Liikuntasalien käyttäjien pysäköintialue on Saustilantien varrella, koulukeskusta vastapäätä tien toisella puolella oleva alue. Koulun pihaan ei ole luvallista pysäköidä. Tämä koskee sekä tunneille tulevia aikuisia että lapsiaan saattamaan tulleita vanhempia.

 

KÄYNTI SALEIHIN

Isompaan saliin kuljetaan pääoven kautta ja pieneen saliin ulko-ovesta rakennuksen takaa (ässä kentän puoleinen pääty). Pikkusalin oven vieressä on ovisummeri sisäänpääsyä varten. Ulko-ovea ei saa jättää auki.

 

SALIKÄYTÄNTÖ

 • Ulkokengät jätetään käytävälle/aulaan eikä viedä niitä pukuhuoneeseen
 • Saleissa saa käyttää vain sisäkäyttöön tarkoitettuja jalkineita, joista ei jää jälkiä lattiaan
  • Pikkusalin lattiamateriaali on Pulastic Pro-massalattia. Salin lattiasta voi alkuvaiheessa irrota punertavaa väriä vaatteisiin ja kenkiin
 • Saapuessasi treenipaikalle, käytä käsidesiä (myös lastaan tuovat vanhemmat). Huolehdi käsihygieniasta myös tunnin jälkeen. Suosittelemme oman käsidesin käyttöä, mutta tarjoamme käsidesiä niille, joilla ei ole omaa mukana
 • Pidä huolta turvavälien toteutumisesta (1-2 m) tunnille saapuessa ja sieltä lähtiessä
 • Saavu tunnille vain vähän ennen tunnin alkua. Vältetään ylimääräistä oleskelua pukuhuoneissa ja käytävillä
 • Suihkuja ei käytetä. Vaihdathan urheiluvaatteet päällesi ennen salille tuloa
 • Ota treeneihin mukaan oma jumppamatto sekä juomapullo. Täytä vesipullosi valmiiksi jo kotona. Sykkeen jumppamatot eivät ole vallitsevan tilanteen takia käytettävissä
 • Kertamaksulla maksavat asiakkaamme: Vältämme käteisen käyttöä, joten maksathan mieluiten tunnin etukäteen Hoikassa tai digitaalisilla liikuntaseteleillä. Jos maksat kuitenkin käteisellä, varaathan tasarahan
 • Vain ohjaajat käyvät välinevarastolla turvavälien takaamiseksi
 • Välineet puhdistetaan desinfiointiaineella käytön jälkeen
 • Saavu tunneille vain täysin terveenä! Huomioithan lievätkin oireet

 

Lisäksi tällä hetkellä yleinen maskisuositus tarkoittaa sitä, että ainakin rakennukseen sisälle tulevat, lapsiaan tuovien vanhempien on toivottavaa käyttää maskia. Aikuisten tunneille saapuessa ja sieltä lähtiessä maskin käyttö on suositeltavaa jos turvavälejä ei ole mahdollista pitää kaikissa tilanteissa.

 

 

 

Koronatilanne 

 

Päivitys 27.10.2020

Sauvon Sykkeen ryhmäliikuntatunnit jatkuvat normaalin aikataulun mukaisesti, noudattaen yleisiä turvallisuusmääräyksiä (yleisömäärät, turvaetäisyydet ja kasvomaskien käyttöön liittyvät suositukset).

26.10.2020 päätös: Tartuntatautilain 58 §:n mukainen päätös Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimialueelle (yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset), voimassa 26.10.-25.11.2020

 

Päivitys 15.10.2020

Seuraamme Voimisteluliiton ohjeistuksia noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön linjauksia.

Valtioneuvoston sivuilla on 15.10. julkaistu tieto, että hallitus tekee 15.10. julkaisemistaan suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi periaatepäätöksen valtioneuvoston yleisistunnossa ensi viikolla (viikko 43). 

Tartuntalain mukaan aluehallintaviranomaisilla (avit) on päätösvalta vallitsevassa tilanteessa. Tästä johtuen Sauvon Syke seuraa aluehallintoviranomaisten mahdollisia tulevia päätöksiä (viikko 43 tai myöhemmin) ja päivittää ohjeistuksiaan avien päätöksien mukaisesti. 

 

Päivitys 13.4.

Sauvon Sykkeen kevään liikuntatunnit on peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Kiitos kuluneesta kaudesta, toivotamme kaikille liikunnallista kevättä ja kesää kaikesta huolimatta. Ulkoilkaa, pitäkää mukavia jumppahetkiä perheen kesken ja mieli virkeänä. Toivottavasti pääsemme jatkamaan jumppia normaalisti taas syksyllä. Ryhmiin ilmoittautumisista tiedotamme kesän aikana.

 

Päivitys 16.3. 

Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa maanantaina 16.3. hallitus totesi Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Hallituksen linjaukset ovat voimassa 13.4. saakka.

Hallituksen linjauksen ja Voimisteluliiton suosituksen mukaisesti kaikki Sauvon Sykkeen ohjattu toiminta, koskien myös Peuhista ja lentopalloa, laitetaan tauolle toistaiseksi. Mahdollisista muutoksista ja jatkosta tiedotamme verkkosivuillamme.

Näiden linjausten seurauksena tiistain 31.3. kevätkokous sekä keskiviikon 1.4. Norsupallo siirretään aikaisintaan loppukevääseen. Ilmoitamme uudesta ajankohdasta myöhemmin.

 

Päivitys 13.3. klo 10.50

Sauvon koulukeskuksen liikuntasalin iltakäyttövuorot on peruttu tästä päivästä lähtien kunnan ohjeistuksen mukaisesti. Kaikki Sykkeen tunnit perutaan toistaiseksi.
Sauvon kunnan yleinen koronavirustiedote

 

12.3.2020

Sauvon Syke noudattaa Voimisteluliiton ja viranomaisten voimassa olevia suosituksia ryhmäliikuntatuntien osalta.

- Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään seuran tunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

- Vältäthän myös osallistumasta seuramme tunneille ja tilaisuuksiin, jos sinulla on lievänkin hengitystieinfektion oireita (nuha, yskä, hengenahdistus, kuume, päänsärky jne.) tai olet juuri palannut ulkomailta.

Harrastuspaikalle tultaessa ja pois lähtiessä huolehdi käsien pesusta lämpimällä vedellä ja saippualla. Katso THL:n verkkosivuilta ohjeet tarvittavaan käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimiseen. Ohjeita noudattamalla vältymme myös tavanomaisempien tartuntatautien leviämisestä seurassamme.

 

Seuraamme tilannetta aktiivisesti koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 tartuntatautiepidemian osalta sekä THL:n ohjeistusta. Seuran hallitus on tehnyt 12.3.2020  päätöksen jatkaa ryhmäliikuntatunteja toistaiseksi. Käsittelemme asiaa uudestaan viikonlopun aikana mahdollisten uusien viranomaismääräysten perusteella.